Over ons

Over OSQB

Passie voor bouwtechniek

OSQB heeft zich over de jaren ontwikkeld tot een ervaren en multidisciplinair studiebureau. Het team beschikt over een brede vakbekwaamheid op het domein van architectuur, stabiliteitsstudie, gebouwtechnieken, project management en werfopvolging.

Dit zorgt ervoor dat we de meest complexe opdrachten tot een goed einde kunnen brengen.

Missie

De volledige ontzorging van ontwerpers, architecten en bouwheren tijdens de uitvoering van hun projecten, zodat ze zich kunnen concentreren op het creatieve. Dit steeds met oog voor esthetiek, budget en duurzaamheid.

Visie

De partner bij uitstek worden voor de meest gedurfde projecten van creatief concept naar langdurige realiteit te vertalen. Dat is ons streefdoel. Zo verkiezen wij onze bijdrage te leveren aan de schoonheid in de wereld.

Geschiedenis

Architecten- en ingenieursbureau OSQB werd opgericht door ingenieur architect Tanguy Oosterlynck in 2003. Gedurende de eerste vier jaren groeide OSQB voornamelijk dankzij mond-aan-mond reclame uit tot een gerenommeerd bureau met industrie- en kantoorbouw als specialiteit.

In de jaren daarop zijn we steeds breder gaan kijken en werden ook projecten als rusthuizen, laboratoria, scholen en hotels aan onze portfolio toegevoegd. Deze brede waaier aan grote werven werd verder aangevuld met kleinere projecten zoals verbouwingen van privéwoningen en appartementsgebouwen.
Hét sterke punt van ons kantoor was vanaf het begin een vertaling van sterke vakkennis naar waterdichte lastenboeken en betrouwbare bouwtechnische uitvoeringstekeningen. Naarmate dit door de jaren heen duidelijker werd, verschoof de focus steeds meer van ontwerpbureau naar het louter uitvoerend studiebureau dat we vandaag zijn.

Gedurende de meer dan 15 jaar van projecten tot leven helpen brengen ontving OSQB ook regelmatig onderscheidingen in architectuurwedstrijden. Als gevestigde waarde is OSQB een graag geziene partner voor jonge architecten om aan wedstrijden deel te nemen.

Ons team

OSQB kan rekenen op een hecht, multi-gedisciplineerd team van ervaren medewerkers.

Wedstrijden

Een ervaren partner nodig voor kandidatuurstellingen en wedstrijden? Vertrouw op OSQB voor 360° ondersteuning met uitvoerende architectuur, stabiliteitsstudies en technische uitrustingen.

Stel ons een vraag

Geniet van een enkel aanspreekpunt voor al het nodige om van creatief ontwerp naar opgeleverd project te gaan. Steeds binnen het budget.

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail