Onze diensten

Stabiliteitsstudies

Van voorstudie tot en met opmaak bekistings- en wapeningsplannen. Stabiliteit gegarandeerd.
Wil je als architect een studiebureau stabiliteit dat met je meedenkt om jouw architecturaal concept zonder structurele compromissen te verwezenlijken? Dan is ingenieursbureau OSQB je partner bij uitstek! Onze ingenieurs kennen de gevoeligheden van architecten; ze hebben oog voor esthetiek en denken mee om de structuur in dienst te stellen van het ontwerp. 

Het is niet de architectuur die moet wijken voor de structuur, maar de structuur die door onze ervaren ingenieurs gekneed en geboetseerd wordt tot deze in het architecturale ontwerp past. Brengt dat extra rekenwerk met zich mee? Geen probleem, we investeren met plezier de extra tijd om aan de wensen van de architect te voldoen en/of een uiterst slanke structuur te bekomen.

Stabiliteitsstudie: onze werkwijze

Op basis van de eerste schetsen of het eerste voorontwerp van de architect maken we een predimensionering van de structurele elementen (kolommen, balken, vloeren en funderingen). Hiermee kan de architect verder om het ontwerp te verfijnen. We blijven op regelmatige basis overlegmomenten houden om de vragen van de architect op gebied van structuur en stabiliteit te beantwoorden.

Van zodra de structuur op punt staat en de plannen een definitieve vorm aannemen, worden alle structurele elementen in detail berekend en uitgewerkt.  Het aanbestedingsdossier bestaande uit bekistingsplannen, wapeningsplannen, lastenboek en meetstaat wordt met oog voor detail opgesteld en doorgegeven.

We adviseren de architect en de bouwheer bij de analyse van de prijsoffertes voor de structuur om tot een optimale balans tussen prijs en kwaliteit te komen, dit steeds in functie van het beoogde eindresultaat. Na de start van de werken zijn we als eerste aan zet bij controles van de wapening voor het storten van de betonnen funderingen, balken , kolommen en vloeren. Enkel een uitstekend resultaat passeert onze controle.

Na afroep komen we graag langs op de werf om nodige besprekingen te voeren rond de structuur, of voor een nazicht van de wapening. We begeleiden de architect en de bouwheer ook bij de voorlopige oplevering, mochten er nog openstaande punten zijn betreffende de structuur. Op het einde van de ruwbouwwerken overhandigen we ons as-built dossier.
De voordelen van het toevertrouwen van uw stabiliteitsstudies aan OSQB
  • HANDSCHETSEN: OSQB maakt je job als architect gemakkelijker. Onze stabiliteitsingenieurs werken handschetsen en stiftplannen uit met duidelijke
    aanduidingen. Zo heb je een helder zicht op de verschillende structurele elementen bij het finaliseren van je ontwerp.

  • CLASHCONTROLE: Goede clashcontrole is belangrijk om de samenwerking op de werf tussen de verschillende disciplines zo vlot mogelijk te laten verlopen.  Daarom stemmen we samen met de ingenieur technieken de structuur en de technische installaties op elkaar af.

  • PROGRESSIEVE RAMING: Een goed zicht op de budgetten bewaren is niet vanzelfsprekend. Daarom helpen we graag mee met deze oefening. Vanaf het voorontwerp maken we een kostenraming op die we telkens verder verfijnen bij de het definitieve ontwerp en de uiteindelijke aanbesteding.

Hier komt een titel

Ut consectetur aliquet orci, at cursus tortor venenatis nec. Donec accumsan eleifend magna nec elementum.

Stel ons een vraag

Geniet van een enkel aanspreekpunt voor al het nodige om van creatief ontwerp naar opgeleverd project te gaan. Steeds binnen het budget.

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail