Projecten

Lotus - Deegkamer 2

Terug

De geplande deegkamer heeft - samengevat- een footprint van ca. 1.983 m² en bestaat in wezen uit 2 bouwlagen en een silotoren. 
Het architecturale beeld van dit nieuwe gebouw is enerzijds dusdanig opgevat dat het aansluit bij de architectuur van de aanpalende productiegebouwen plant 2x 3 en anderzijds dat de massiviteit van het volume verzacht wordt. 
Daarom wordt het gebouw opgevat met gevelbekleding uit grijze betonnen sandwichpanelen tot gelijke hoogte met het aanpalende productiegebouw ( ca. 8m). Hierboven worden de gevels in hoofdzaak bekleed met witte betonnen sandwichpanelen. Zo wordt een horizontale opdeling van het gebouw bekomen. De silotoren en het tankveld op de eerste verdieping worden bekleed met zwartbruine metalen sandichpanelen, wat dan weer zorgt voor een verticale opdeling.  

 

Ontwerp : OSQB 
Opdrachtgever: Lotus Bakeries België NV
Locatie : Lembeke
Oppervlakte : 1.983 m²
Fase : Opgeleverd 2022
 

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail