Projecten

Hotel Sir Plantin

Terug

Het huidige hotel Sir Plantin aan de Plantin-en moretuslei te Antwerpen deed vroeger dienst als hotel en rustoord, maar was door de lange leegstand in volledig onderkomen staat geraakt. Om het gebouw opnieuw geschikt te maken voor de uitbating van een hotel, was een uitvoerige renovatie nodig. OSQB stond in voor de coördinatie van alle werken, het ontwerp en opvolging van de vernieuwing van de technieken.

Er zijn zowel tweepersoons als familiekamers aanwezig in het hotel die volgens eigen kleur en accentuering opgedeeld zijn in verschillende types. De rode draad doorheen het gebouw is de kunst van de Vlaamse primitieven. De schilderijen bepalen de sfeer van de verschillende ruimtes. De kamers zijn beperkt in omvang maar werden luxueus en sfeervol ingericht. Ze werden voorzien van alle modern comfort. Er werd tevens een volledig nieuwe professionele keuken ingericht met koude en warme keuken, afwaszone, koel en vriescel en bijhorende stockageruimtes.

 

Locatie : Plantin-en moretuslei, Antwerpen
Bouwkost : €4.820.000
Fase : werken voltooid 2010
Interieur : BK Architects
Opdrachtgever : F.C. Hotels Antwerpen nv

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail