Projecten

Hylitt Hotel

Terug

Het hotel Hyllit, op de hoek van De Keyserlei en de Appelmansstraat, in het centrum van Antwerpen, is een gekend element uit het straatbeeld. Het hotel valt op door het architecturaal hoekaccent en de gevelvlakken met schuine beglazing, onderbroken door verticale banden uit natuursteen (witte carrara), iets wat de opdrachtgever nastreefde om zijn hotel met winkelgalerij als trekpleister te profileren.

Fase 3 van het project betreft de uitbreiding van het eerder door Ryckaerts&Partners
ontworpen en gebouwd hotel Hyllit, op de hoek van De Keyserlei en de Appelmansstraat in het centrum van Antwerpen nabij het centraal station. Het nieuwe gedeelte dat als uitbreiding wordt aanzien komt ter vervanging van de vijf wooneenheden langs de Quellinstraat. Om het karakter van de straat te respecteren werd gekozen voor een architecturale opvulling in drie bouwvolumes van verschillende breedte en hoogte. De verbinding met het eerder gebouwd deel van het hotel gebeurt op drie bouwlagen: kelderverdieping, gelijkvloers en mezzanine. Een binnentuin en daktuinen zorgen voor groenvoorziening tussen de hoofdgebouwen.

 

Locatie : Quellinstraat, Antwerpen
Oppervlakte : totaal: 16.000 m², fase 3: 5600 m²
Aantal kamers : 200
Bouwkost : € 7.500 000
Fase : werken voltooid 2010 (werken in 3 fasen)
Opdrachtgever : Belit Corp. Nv

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail