Projecten

Lotus Oostakker

Terug

Dit project omvat het bouwen van een nieuw dak op de productiehal uit de jaren ‘70. De oude productiehal vormt min of meer het hart an de bedrijfssite en is omgeven door de kantoren, het magazijn grondstoffen, de nieuwe productiehal en een verbindingsgang tussen de oude en de nieuwe productiehal. 
Het oude dak is aan vervanging toe: er is waterinsijpeling, een sterk doorbuigende dakstructuur, versopte en doorhangende goten en doorhangende asbesthoudende platen. Het nieuwe dak zal er niet alleen voor zorgen dat de productiehal zal voldoen aan de huidige regelgeving qua isolatie, ventilatie alsook een oplossing bieden voor de huidige gebreken. Het zal ook zorgen voor een hogere nuttige ruimte om zowel het comfort te verhogen voor werknemers als voor de flexibiliteit naar toekomstige vernieuwingen van de productielijnen.  Om ervoor te zorgen dat de productie kan doorlopen tijdens de werkzaamheden, wordt het nieuwe dak boven het oude geplaatst. Het oude dak heeft een hoogte van 6,39m, het nieuwe dak zal een hoogte van 9,94m hebben.

 
Ontwerp : OSQB 
Locatie : Oostakker
Oppervlakte : 500 m²
Fase : Aanbesteding 2020
Opdrachtgever : Lotus Bakeries België NV

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail