Projecten

MW

Terug

De verbouwing van de woning betreft een vernieuwde inkom waarbij de interne trappenhal ook zal aangepast worden. Eveneens wordt de keuken beperkt uitgebreid en volledig vernieuwd. De nieuwe inkom voegt een neutraal en tegelijkertijd een gedistingeerd karakter aan de woning toe. Ten opzichte van de opritlaan en de prominente boom die in lijn staat met de huidige inkom, verliest de vernieuwde inkom door zijn proporties niet aan daadkracht, maar vormt een passend geheel in zowel het gevelvlak als in de relatie met de omgeving. De inkom zal een huislift bevatten die het gelijkvloers met de eerste verdieping verbindt. De toegevoegde ruimte op de eerste verdieping, de raampartij en het hellend dak van de inkom zal eveneens meer licht toelaten tot de achterliggende trappenhal. Hier wordt de trap compleet vernieuwd en de nieuwe vloeren komen op hetzelfde niveau als die van het huidige van de eerste verdieping. Om de keuken uit te breiden wordt de gang tussen de trappenhal en het sas van het zwembad toegevoegd tot deze ruimte.

Er wordt gekozen om een baksteen van gelijke kleur en vorm als de bestaande te gebruiken. Deze worden in tegenstelling tot de huidige bakstenen in verticale lijn geplaatst zodat de inkom zijn functie in het gevelvlak niet verliest. Het tweede materiaal, de witte steen, wordt toegepast voor de kolommen, het achterliggend gevelvlak van de inkom, de kroonlijst en de dorpels. Het buitenschrijnwerk van de raampartij wordt vermoedelijk verwezenlijkt in staal. De smalle profielen zorgen ervoor dat de grootte van het raam meer opgenomen wordt in de vormgeving en brengt een verfijning toe tot het geheel. Ook koppelt het staal de trappenhal aan de inkomzone, doordat de balustrades in eenzelfde materiaal worden uitgevoerd. De keuze en toepassing van deze materialen zal het bouwgeheel van de inkomzone harmonieuzer maken.

 

Oppervlakte : 900 m²
Fase : in uitvoering 2014
Opdrachtgever : Particulier

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail