Projecten

Vrijetijdscentrum Edegem

Terug

De bouw van het vrijetijdscentrum is in alle aspecten een project samen met de Edegemnaars. Velen gaven hun mening over de functies en architectuur van het nieuwe VTC tijdens klankbordgroepen.
In het originele ontwerp werden er namelijk appartementen op het centrum gepland, die werden na vele bedenkingen van de inwoners uit het ontwerp gehaald omdat de inwoners zich zorgen maakten over de privacy van hun tuinen alsook de hoeveelheid parkeerplaatsen. Er werd ingezet op duurzaamheid door de gehele bovengrondse constructie van het VTC uit hout te bouwen. Het grote voordeel van het gebruik van hout volgens de gemeente is dat op die manier de uitstoot van het broeikasgas CO² voorkomen wordt. Voor elke ton koolstof die je in hout opsluit en gebruikt in de bouw, bespaar je ongeveer 4,4 ton aan CO2 emissies. Het VTC zal een plaats zijn waar de bevolking van Edegem kan samenkomen en over de generaties heen elkaar kan leren kennen.
Ontworpen met en voor de inwoners van Edegem, een gebouw met een interieur dat flexibel is en kan aangepast worden aan hun veranderende behoeften.

Opdrachtgever: Gemeente Edegem
Ontwerp: Mark Koehler Architects
Locatie: Edegem
Betrokkenheid: Uitvoerend architect, studie stabiliteit
Fase: in uitvoering 2020


Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail