Projecten

Argenta / Investar

Terug
De wens van de opdrachtgever Argenta/Investar is om een kantooromgeving te bieden die “activiteit gebaseerd” werken ondersteunt. 
Ze wil een inspirerende werkomgeving creëren die uitnodigt om elkaar te ontmoeten en samen te werken, maar ook toelaat om individueel geconcentreerd werk te verrichten. Hierbij moet er aandacht zijn voor lichamelijk en mentaal welzijn en voor ergonomie, zodat individuen en teams betere prestaties kunnen neerzetten.

Zo wordt er ook voor meer dan werken alleen plaats gemaakt. Op de gelijkvloers werden er daarom geen werkplekken ingericht, maar een centrale ontmoetingsruimte waar ontmoeten,samenwerken en ontspanning mogelijk zijn.

De kantooromgeving dient een efficiënt woon-werkverkeer toe te laten. Daarom worden er 350 parkeerplaatsen voor auto’s en 210 fietsplaatsen voorzien. OSQB versterkt het bouwteam door de rol van projectmanagement op zich te nemen, voorafgaand aan de bouw worden de dossiers doorgesproken met de ontwerpers en wordt er zo een uitvoeringsdossier tot stand gekomen. De verschillende fases worden in Revit (3D) opgemaakt voor alle disciplines, architectuur, stabiliteit en technieken. Dit om een vervroegde (clash)controle te kunnen doen op de diverse bouwelementen en onderdelen.

Het totale project omvat meerdere fases voor een totaal van 54.000m² te verbouwen en bouwen kantoorruimte. 

Hoofdkantoor Argenta 
Locatie: Antwerpen 
Opdrachtgever: Investar 
Ontwerpend Architect:  Architecten Emmanuel Lenders & Partners
Betrokkenheid: Architect uitvoering Ingenieur Stabiliteit
Fase: Site Noord: oplevering 2020

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail