Projecten

The Fourth

Terug

Het Tafelrond is een historische monument te Leuven. Het oorspronkelijke gebouw dateert van 1479 en domineert samen met het stadhuis het uitzicht van de Grote Markt. Het Tafelrond is een in 1928 opgerichte kopie van een gebouw uit de 15de eeuw dat ontworpen werd door architect Mathieu de Layens. De Nationale Bank verbleef er van 1921 tot 2002.
Heden is het gotisch gebouw herbestemd tot een viersterrenhotel, restaurant en duplexappartementen. De achtergevel, aan het Rector De Somerplein wordt volledig vernieuwd. Dugaryn Achitectenbureau en Architect Stephane Boens staan in voor het ontwerp tot en met het de uitvoering van het project. Vanaf de aanbestedingsfase heeft architecten- en ingenieursbureau OSQB de rol van projectmanager op zich genomen. OSQB treedt in opdracht van de opdrachtgever op en neemt de financiële begeleiding van bouwproject op en ‘ontzorgt’ de opdrachtgevers gedurende het bouwproces. Het takenpakket bestaat onder andere uit de budgettaire opvolging: contractuele financiële afspraken, vergelijkende studie van de offertes, de min- en meerwerken en de eventuele bijkomende opdrachten, alsook de opvolging van de afspraken met betrekking tot de tijdslimieten.

 

Locatie : Grote Markt, Leuven
Architectuur & beelden : Dugardyn Architectenbureau i.s.m. Architect Stephane Boens
Aannemer : Monument Vandekerckhove
Fase : Werken voltooid 2016
Bouwheer : Tafelrond nv
Projectmanagment : Budgetbeheer en projectcoördinatie

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail