Projecten

VPK Kantoorgebouw

Terug

VPK Paper nv produceert sinds 1936 papier en karton voor de verpakkingsindustrie op hun bedrijventerrein te Oudegem. Over de verschillende jaren werden er op het hele terrein delen bijgebouwd zonder een globale visie. Als gevolg hiervan ontstond in 2011 de vraag van het bedrijf om de lay-out van de hele site te evalueren. De huidige kantoren van de verschillende bedrijfsdepartementen lagen zo verspreid over het terrein, dat het de workflow niet ten goede kwam. Als oplossing hiervoor werden alle versnipperde departementen gegroepeerd in één gebouw, zodat het mogelijk werd de relaties tussen alle interne werkprocessen directer te organiseren.

Het samenvoegen van verschillende kleine gebouwen in één complex zorgt voor een compacter en efficiënter ruimtegebruik. Met als gevolg dat er binnen het bedrijventerrein een positieve en vooral stimulerende ruimtelijke openheid gecreëerd wordt. De ruimtelijkheid binnen een bedrijventerrein dient op een concrete en structurele wijze de leefbaarheid van de locatie te garanderen. Dit kantoorgebouw zorgt vanuit zijn concept voor een sterke aantrekkingskracht ten aanzien van de directe omgeving. Dit betekent gevoelsmatig dat alle personen die dagelijks in de fabriek komen werken, de ruimtelijke aanpassingen zullen voelen en als positief zullen ervaren.


Locatie : Oudegem
Oppervlakte : 2.950 m2
Bouwsom : €3.570.000
FASE : opgeleverd 2014
Opdrachtgever : VPK Packaging

Heb jij een visie voor een project?

We zijn steeds op zoek naar partners die gedurfde bouwprojecten willen realiseren. Nieuwe ontwikkeling, renovatie, lokaal of internationaal: we helpen je de meest complexe plannen tot een goed einde te brengen

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
België

E-mail