Wandel je ook graag in de grootstad tussen prachtige bouwwerken waarvan je je afvraagt: ' WOW, hoe hebben ze die krachten afgedragen?' of terwijl je enthousiast bij jezelf denkt: 'DAMN, dit had ík willen uitrekenen!'.  Dan is een job bij OSQB wellicht wat voor jou!  OSQB blikt terug op 15 jaar ervaring in het verzorgen van totaalprojecten van A tot Z (architectuur, stabiliteit, technieken).  De portfolio van dit jonge bedrijf in volle expansie omvat zowel woningen, appartementsgebouwen, kantoren en industriële gebouwen.  OSQB levert diensten aan zowel publieke en private klanten voor zowel kleinschalige als grootschalige projecten, nieuwbouw en renovatie.  Meedenken met opdrachtgever en architect om binnen budget de beste oplossing te vinden zodat het architecturaal concept volledig tot zijn recht komt, dat is waar OSQB voor staat.

Om ons team in Antwerpen (Duboisstraat) te versterken, zijn wij momenteel op zoek naar een:

SENIOR STABILITEITSINGENIEUR (m/v)

Cijfer geek met coachende vaardigheden


Wat kan je in het beste geval voor ons bedrijf betekenen?

‘Goedemorgen Tom, geraak je er uit met die fundering?': op een coachende manier breng je uw kennis over aan de juniors en tekenaars. Je begeleidt hen als Alice doorheen de wondere wereld van gebouwen. Sneller dan Lucky Luke tover je jouw rekenmachine uit uw zak en reken je een paar balken uit.
En op de werf, met de ruige stem van don Corleone, wijs je die aannemer op zijn slordigheden: 'Marcello, die grindnest, dat is de laatste die ik gezien heb, ok?'


 

Wat moet je daarvoor doen?

 • Je houdt van stabiliteitsstudies, ontwerpen en interpreteren van schetsen.

 • Je bent een expert in het berekenen van draagstructuren voor allerlei gebouwen.

 • Je bepaalt stabiliteitsconcepten voor nieuwe projecten.

 • Je bewaakt de parameters van je lopende projecten zowel naar tijdsbesteding als naar bouwbudget.

 • Je voert regelmatig werfcontroles uit.  Je staat in nauw contact met de uitvoerende aannemer.

 • Je bereidt stabiliteitstekeningen voor, maar delegeert voor de verdere uitwerking naar je team.

 • Je stuurt een team aan van Junior Ingenieurs en Tekenaars.

 • In samenwerking met je team zorg je voor de oplevering van een lastenboek.

 • Je zorgt voor een vlotte communicatie met je collega’s.

Denk je nu ‘what else?’ dan zitten we goed!Heb jij misschien wel het profiel van onze witte raaf?  Of komt het in de buurt?

 • Je bent in het bezit van een diploma als Burgerlijk Ingenieur (bouwkunde of architectuur).  Andere diploma’s (zoals Industrieel Ingenieur, maar wij laten ons ook verrassen) zijn ook mogelijk mits voldoende praktische ervaring.

 • Je bent een cijfer geek en Nauwkeurigheid zou je familienaam kunnen zijn.

 • Programma’s als AutoCad, Revit, Scia of Buildsoft hebben voor jou geen geheimen. En als ze die toch nog hebben, dan zorgen wij er wel voor dat je met goede opleidingen 's avonds net als Neo thuis komt: 'Schat, moet je nu weten?  Ik ken jiujitsu!'.

 • Je hebt een vlotte communicatiestijl en kan je mannetje (of vrouwtje) staan als dat nodig is.

 • Je kan oplossingsgericht denken bij technische, architecturale en stabiliteit gebonden onverenigbaarheden.

 • Initiatief en verantwoordelijkheid nemen zit in je bloed.

Daarnaast wil OSQB graag werknemers in de juiste FLOW: Flexibel, Leergierig, Open voor communicatie en Werken in team, want ‘TEAMWORK makes the DREAM WORK’!

 

Dan ben jij onze match!

Ben jij klaar om wild enthousiast aan de slag te gaan?  Dan is OSQB bereid te investeren in jouw persoonlijke groei.  Het salarispakket wordt opgemaakt in overeenstemming met je ervaring én potentieel en bevat extralegale voordelen.  Daarnaast zetten we in op een gezonde work-life balans: glijdende werkuren en de mogelijkheid om regelmatig van thuis te werken. 
Overtuigd?  Stuur je sollicitatiebrief en CV naar suzy@osqb.be en wie weet maak je binnenkort deel uit van ons bruisende team!

 

OSQB

Duboisstraat 39/7
2060 Antwerpen
Belgiƫ

E-mail